czech deutsch  english
návrat na úvodní stránku...

Aktuality

15. 04. 2013

Senohrabský přívoz opět funguje


S prvními nesmělými paprsky jarního slunce byla zahájena další sezóna na přívozu mezi Senohrabskou plovárnou a Zlenicemi. V sobotu 13. dubna byla na vodu spuštěna převoznická pramice.


Dlouhá a nekončící zima je snad skutečně za námi a s oteplením přichází i další, doufejme sluncem zalitá, sedmnáctá sezóna na Senohrabské plovárně, která byla zahájena členy Občanského sdružení pro obnovu provozu Senohrabské plovárny a zachování přívozu spuštěním převoznické lodě na vodu. Od soboty 13. dubna tak opět bude fungovat přívoz mezi Senohrabskou plovárnou a Zlenicemi, zatím pouze o víkendech (soboty a neděle). Vedle spuštění lodě na vodu a zajištění nájezdu na zlenické straně byla letošní první jarní brigáda spojena především s úklidem plovárny (úklid krtinců, hrabání listí a napadaných větví na celé ploše plovárny). Jako každoročně byl do řady stromků podél přístupové cesty k plovárně zasazen vánoční strom, který zakoupili členové společnosti Archaia na svoji vánoční besídku v loňském roce (již osmý). Následné opékání buřtů a popíjení chutných viktuálií bylo spojeno s plánováním nové sezóny a činností z toho vyplývajících.
Nezapomněli jsme ani na našeho přítele a kamaráda, velkého milovníka zdejšího okolí, Tomáše Durdíka, který nás zcela náhle v září loňského roku opustil a jemuž jsme zapálili na zlenickém hradě svíčku u pomníčku, který mu na hradě zřídilo občanské sdružení Klub přátel hradu Zlenice. Při cestě na hrad nezapomeňte na tohoto člověka mimořádných znalostí a kvalit zavzpomínat.
V neposlední řadě se na vás obracíme s žádostí a prosbou o jakýkoli finanční příspěvek či dar na naši činnost, jelikož jsme před letošní sezónou postaveni před nelehký úkol. V loňském roce bohužel dosloužily železné plováky, které nesly koupací ponton. Výroba nových je bohužel zcela nad finanční možnosti našeho sdružení a tak hrozí, že letošní sezóna bude bez možnosti bezpečného a snadného přístupu do vody. Každá vámi zaslaná stokoruna bude výhradně použita na výrobu nového pontonu a pomůže nám v této složité situaci.

POMOZTE PŘI NÁKUPU PONTONU

Číslo našeho účtu u České spořitelny je 7169319/0800. Do poznámky k platbě uveďte prosím své jméno a kontakt na vás (možno též e-mailem na kaspar@archaia.cz). Za případné dary předem děkujeme a o vývoji budeme nadále informovat na těchto stránkách.
Závěrem vás všechny zveme na Senohrabskou plovárnu, místo krásné, magické a doufejme, že letos sluncem zalité.

Vojtěch Kašpar
ilustrační fotografie