czech deutsch  english
návrat na úvodní stránku...

Aktuality

26. 04. 2014

Senohrabský přívoz opět funguje


Letošní jaro je zatím krásné a v sobotu 12. dubna byla na vodu spuštěna převoznická loď. Tím byla zahájena další sezóna na přívozu mezi Senohrabskou plovárnou a Zlenicemi.


Spuštěním převoznické lodi na vodu a prvním jarním posekáním areálu Senohrabské plovárny byla zahájena další sezóna, která je již osmnáctou sezónou, kterou zajišťují členové Občanského sdružení pro obnovu provozu Senohrabské plovárny a zachování přívozu. Přívoz bude fungovat přívoz mezi Senohrabskou plovárnou a Zlenicemi zatím pouze o víkendech (soboty a neděle). V sobotu se bude převážet od 10.00 hod do 19.00 hod a v něděli od 10.00 do 18.00 hod. Pravidelný každodenní provoz přívozu bude zahájen v červnu. Vedle spuštění lodě na vodu a zajištění nájezdu na zlenické straně byla letošní první jarní brigáda spojena především s úklidem plovárny (úklid krtinců, hrabání listí a napadaných větví na celé ploše plovárny). Jako každoročně byl do řady stromků podél přístupové cesty k plovárně zasazen vánoční strom, který zakoupili členové společnosti Archaia na svoji vánoční besídku v loňském roce (již devátý). Následné opékání buřtů a popíjení chutných viktuálií bylo spojeno s plánováním nové sezóny a činností z toho vyplývajících.
Nezapomněli jsme ani na našeho přítele a kamaráda, velkého milovníka zdejšího okolí, Tomáše Durdíka, kterému jsme zapálili na zlenickém hradě svíčku u pomníčku, který mu na hradě zřídilo občanské sdružení Klub přátel hradu Zlenice.

Vojtěch Kašpar
ilustrační fotografie